Weg

Over wegen en paden

Als je een weg wilt schilderen, waar denk je dan aan?

Waar gaat de weg heen, waarheen leidt de weg, volg je eigen pad. Een zwaar of licht pad om te gaan een netwerk van wegen. Is het de weg die je inslaat of de weg die je in de verte ziet liggen, omdat je hem bent gegaan of nog moet gaan?

Een weg verbind je van hier naar daar, je gaat van a naar b. Een weg kan slingeren, moeilijk begaanbaar zijn, een struikelpad of breed en strak zijn.

Waar denk je aan bij een levensweg? Een pad dat over rozen gaat? De rode loper uitgelegd? Ga eens brainstormen door wat op te schrijven. Tot je verrassing vind je veel van je eigen associaties. Het pad dat ik nu schilder is al platgetreden het is niet nieuw. Ik scj=hilder een moment in het nu dat inmiddels verleden tijd is.. ik sta op een punt en blik terug en de kijker kan tevens vooruit zien. In het nu, kun je een vaag idee hebben over hoe het later zal zijn. Hoe het zal zijn verder op op je levensweg. Zeker weten kun je het niet. In mijn schilderij wil ik iets schilderen van een idee wat ik toen vaag had en waarvan ik nu een glimp zie. Dat kan allemaal als je schildert.

In meerdere schilderijen komt een pad voor, en allen zijn ze toch net even anders en hebben een adere functie.

Advertenties

Over camphuijsenart

Laat je inspireren en kijk mee in mijn atelier. Wil je daadwerkelijk een bezoek in mijn atelier brengen neem dan contact met mij op. Mijn atelier is vanaf 1 januari 2011 te vinden bij: Ambacht Ateliers Ambachtstraat 9 Atelier I 3732 CN De Bilt In de blog "Meekijken met Rita", post ik nieuwsberichtjes en uitleg over mijn schilder activiteiten. Werk in wording en dergelijke.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s