Over “Kom uit de verf”

Kom uit de verf” is een idee van Camphuijsen Art

Kom uit de verf is het motto, dat ik in mijn antwoord aan mensen die zich beeldend willen uiten, wil laten klinken. Mensen die bij mij komen met de vraag ik wil van jou leren tekenen of schilderen antwoord ik dan met: “Schilder of teken het liefst op een manier waarop je het beste laat zien wie ze zelf bent en wat je zelf te zeggen hebt.” Probeer het doel dat in jezelf liht te realiseren, en niet een voorbeeld buiten jezelf. Ik geloof dat ieder mens heeft een unieke kern heeft, een persoonlijkheid met eigen ervaringen. En waar woordendan te kort schieten, kunnen beelden, vormen, kleuren en onderwerpkeuze duidelijk maken wat je bezig houd. Wat via je afbeelding overkomt, is een vorm waarin je iets van die ervaring wilt over brengen. Meer kan in de dialoog helder worden.

Gebaseerd op deze gedachte heb ik de cursus “kom uit de verf” genoemd die ik startte in 2010. Momenteel heb ik even geen ruimte voor een intensieve cursus. Maar tot die tijd wil ik via mijn blog mijn ideën over het voetlicht brengen.. Ikzal dat wanneer de onnstandigheden dit toelaten in de toekomst weer ruimte voor een nieuwe cursus hebben.

In een werk dat uit je hart komt, waar je innerlijk een weg zoekt zich te uiten kon je het best in harmonie komen met het materiaal dat je gebruikt en met de mens aan wie je het toont. Je spreekt dan door je eigen werk over je eigen beleving en ervaring. Voor mij heeft dat de meeste waarde.

WordPress:

  • Camphuijsen Art  – Berichten uit het atelier over eigenwerk e.a.
  • Komuit de Verf   – Berichten over het creatief in proces gaan. Gedachten ter overweging en inspiratie. Er is ook een facebook pagina waar interactie mogelijk is binnen de social media.
  • www.komuitdeverf.nl Achtergrond informatie over het ontstaan van mijn motto en de cursus.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s